Θοδωρής Τσούτσος

Ο Πογέτ είχε «διαβάσει» τον Αστέρα, αλλά όχι τον Χάβο!

Ο Θοδωρής Τσούτσος γράφει στο sport-fm.gr για τη λευκή ισοπαλία στην Τρίπολη, ανάμεσα σε Αστέρα και ΑΕΚ.

Οποιος περίμενε διαφορετικό παιχνίδι στην Τρίπολη, ανάμεσα στον Αστέρα και την ΑΕΚ, μάλλον δεν το είχε "διαβάσει" καλά πριν την έναρξή του. Για την ακρίβεια ο Μάκης Χάβος όχι μόνο το είχε έτσι σχεδιάσει από πριν, αλλά και το οδήγησε εκεί. Ενώ ο Γκουστάβο Πογέτ είχε φροντίσει να καταλάβει πολλά πράγματα για τον Αστέρα από τον αγώνα του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, σε μια ήττα που φυσιολογικά τον είχε πειράξει πολύ. Δεν είχε, όμως, φροντίσει να μάθει για τον νέο προπονητή του αντιπάλου...

Ο προπονητής της ΑΕΚ αυτό που έκανε ήταν να "αναγνώσει" τον Αστέρα των προηγούμενων αγώνων. Εκείνον που ο ίδιος είχε δει live στο ΟΑΚΑ πριν από μερικούς μήνες και κυρίως εκείνον που παρουσιάστηκε στα τελευταία παιχνίδια, των μηδέων γκολ στο ενεργητικό του σε τέσσερις αγωνιστικές.

Τελικά, όμως, αντιμετώπισε έναν Αστέρα διαφορετικής ποδοσφαιρικής λογικής, στην ουσία της λογικής που λίγο πολύ όλοι μας περιμέναμε από τη στιγμή που την ομάδα ανέλαβε ο Μάκης Χάβος. Εχοντας δει τα δείγματα από την παρουσία του στον πάγκο του ΠΑΟΚ και σε εκείνον του Παναιτωλικού. Εκείνα, με λίγα λόγια, που δεν είχε δει ο Γκουστάβο Πογέτ.

Ο νέος τεχνικός του Αστέρα σε λίγες ημέρες έπρεπε να βρει τρόπους να αλλάξει μια προβληματική εικόνα της ομάδας που είχε αναλάβει. Εκανε αυτό που μπορούσε να συμβεί πιο σύντομα. Δηλαδή, τακτοποίησε τους παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, έβαλε μέσα σε αυτόν εκείνους που αποτελούσαν τις κανονικές επιλογές για ένα ματς κόντρα στη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος και φρόντισε αν ανεβάσει την αυτοπεποίθησή του.

Εσφιξε τις γραμμές του, άφησε λίγους χώρους, φρόντισε πολύ τις αλληλοκαλύψεις του και κάπως έτσι "σφράγισε" το παιχνίδι του αντιπάλου. Κι εκεί που ο Πογέτ περίμενε έναν Αστέρα με κατοχή, κενούς χώρους (όπως κόντρα στον ΠΑΣ) και περισσότερο "απλωμένο" στο γήπεδο από όσο έπρεπε, γιατί αυτόν τον Αστέρα είχε δει μέχρι τώρα, τελικά αντιμετώπισε μια ομάδα τελείως διαφορετικής λογικής. Μια ομάδα ενός προπονητή, για τον οποίο προφανώς δεν είχε αντιληφθεί ότι έπρεπε να ρωτήσει, να "ψαχτεί" για να μάθει.

Αλλωστε, περίπου αυτό είπε και ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου, μιλώντας προς τιμήν του (διότι δεν συνηθίζεται από τεχνικούς) για του πλάνο του αντιπάλου του. Κάπως έτσι, λοιπόν, ο προπονητής της ΑΕΚ την "πάτησε". Οχι γιατί η ισοπαλία είναι απαραίτητα κακό αποτέλεσμα, αλλά γιατί αφενός αυτό ήταν ένα παιχνίδι που ήθελε μετά την ήττα στον πρώτο γύρο και αφετέρου διότι η ΑΕΚ στην Τρίπολη δεν βρήκε αυτό που φαίνεται να ψάχνει σε όλους τους αγώνες της. Την αγωνιστική πρόοδο.

Σε αυτά να σημειώσουμε και το γεγονός ότι σε ένα παιχνίδι που "γέμισε" πολύ στη μεσαία γραμμή του γηπέδου, ο Πογέτ δεν είχε τον Μάνταλο και έχασε και τον Γιόχανσον με τραυματισμό τη διάρκειά του. Οσο για τον Αστέρα και την προσπάθεια που κάνει για να μπει στην 5άδα, προκύπτει από τον αγώνα κόντρα στην ΑΕΚ που δείχνει τη νέα του ποδοσφαιρική πραγματικότητα. Υπάρχει πριν ένα μήνα το εντός έδρας 0-0 με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τώρα αυτό το 0-0 με την Ενωση. Καμία σχέση μεταξύ τους...

Υ.Γ.: Για τη διαιτησία που γίνεται λόγος, μόνο αυτό. Είναι παράδοξο που ένας που ένας διαιτητής ο οποίος σφύριζε πολύ στη διάρκεια του αγώνα, να μην σφυρίζει καθόλου στα "μαλλιοτραβήγματα" από τις στημένες φάσεις. Υπήρχαν τέτοια και στις δύο περιοχές, για αυτό και στην ουσία οι δύο ομάδες δεν μίλησαν για τη διαιτησία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x